فیس بوک آیکون

مقالات و دانستنیها -خواص کنجد

خواص کنجد

کنجد که ماده اصلی حلواشکری است گياهي است يكساله با ارتفاع حدود يك متر كه قسمت انتهايي ساقه آن پوشيده از كرك است. برگهاي آن يبضي، باريك و نوك تيز است . گلهاي آن برنگ سفيد و يا قرمز بطور تك تك در كناره برگ هاي قسمت انتهايي ساقه ظاهر مي شود . ميوه اين گياه بصورت كپسول و محتوي دانه هاي كوچك و مسطح و بيضوي است كه دانه كنجد ناميده مي شود و قسمت مورد استفاده اين گياه است. از نظر طب قديم ايران كنجد گرم و تر است . كنجد بسيار مغذي است و در اكثر كشورهاي فقير بعنوان جانشين گوشت بكار مي رود. كنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد . نرم كننده معده و روده است كنجد فشار خون را كاهش مي دهد. كنجد ضد رماتيسم است ؛ خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد موجب تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانم‌ها شده. فیبرهای غذایی موجود در کنجد اثرات بسیار مفیدی دارند که شامل موارد زیر است: کاهش کلسترول خون در انسان، حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو، پیشگیری از فشارخون بالا، افزایش ذخیره ی ویتامینE .

کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

نقشه سایت | گالری | تماس با ما